h

Euroinvestors 'Roompot' ziet af van bungalowpark De Zanding

11 februari 2009

Euroinvestors 'Roompot' ziet af van bungalowpark De Zanding

Bron: Ede Stad.nl

OTTERLO - Euroinvestors ziet af van overname van camping De Zanding aan de Vijverlaan. De firma, die ook het bekende bungalowpark De Roompot in Zeeland onder haar paraplu heeft, wilde de Otterlose locatie overnemen en omtoveren tot een nieuw bunglowpark met centrumvoorzieningen, plus een hotel. ,,De eigenaar wilde echter sneller tot verkoop overgaan dan wij voor ogen hadden'', licht André van Leeuwen, directeur van Euroinvestors toe.

,,We kwamen er niet uit op het terrein van de voorwaarden. Dat zat vooral vast op de tijd. Wat wij voor ogen hebben, moet je plannen, ook op het terrein van de financiering. En dat heeft twee tot vijf jaar nodig, zeker in deze economisch rumoerige tijd.''

Mooie locatie
Van Leeuwen zegt dat hij er weinig van begrepen heeft waarom Euroinvestors zo snel over zou moeten gaan tot overname. ,,Het is absoluut jammer, want het is een mooie locatie in Otterlo voor ontwikkeling. We doen dat al twintig jaar. Het is nu een camping met (semi-)permanente stacaravans. Je hebt ook tijd nodig omdat je te maken hebt met de gevoelens en rechten van de huidige bezoekers van De Zanding. Sommige mensen zitten daar al dertig jaar. Je moet op een nette, zorgvuldige manier naar oplossingen zoeken. En dat kost tijd'', zegt de directeur.
In zijn visie en plan zouden er dus bungalows zijn gekomen, plus voorzieningen als een zwembad, tennisbanen, plus een hotel. Van Leeuwen verwijst naar de locatie in het Duitse Bad Bentheim waar de firma een 'resort' ontwikkelt. Zoiets dergelijks moest er ook in Otterlo komen.

Doelstelling
Onlangs stelde de fractie van de SP over de toekomst van De Zanding nog vragen aan Gedeputeerde Staten. Die stonden vooral in het licht van de doelstelling van de provincie Gelderland om nieuwe gevallen van permanent wonen in recreatiewoningen tegen te gaan.
Ook de huidige caravanbezitters op de camping waren, zacht uitgedrukt, er verontrust over de onduidelijke toekomst. Het gaat om driehonderd personen. Zij zagen verhuizing naar een andere camping met zeer gemengde gevoelens tegemoet, omdat dit vermoedelijk hoge kosten met zich mee zou brengen.
Eigenaar van De Zanding, Bart Jan Witschge, heeft vooralsnog blijkbaar afgezien van verkoop. De Otterloër was niet bereikbaar voor commentaar en zijn visie op de toekomst van zijn bedrijf.

Zie ook:

- SP stelt vragen over de Zanding in Otterlo

U bent hier