h

Enron DVD voor PvdA fractie

23 maart 2009

Enron DVD voor PvdA fractie

"Afgelopen woensdag was weer statendag. Ik heb de fractievoorzitster van de PvdA de DVD Enron, the smartest guys in the Room, aangeboden. Zij had een maand daarvoor mij een boek Hoogspanning, macht en onmacht in het Nederlandse energiebeleid aangeboden. Dat om ons te overtuigen dat Nuon wel verkocht zou moeten worden.

Ik heb nog weinig nieuws gelezen en al helemaal geen argumenten om energie aan de markt over te laten, maar dat even terzijde. Altijd leuk om cadeautjes te krijgen, en ook altijd goed om iets terug te doen. En ik wist meteen wat het moest worden, de Enron documentaire, een schokkend inzicht in waar te veel vrije markt juist in de energiesector toe kan leiden: de Californische black outs bijvoorbeeld en een bedrijf dat zichzelf te gronde richt door hebzucht en gebakken lucht (waar kennen we dat van?).

Natuurlijk is het hier en nu anders maar het geeft toch te denken. Ik hoop dat de hele PvdA fractie met wat popcorn erbij deze DVD gaat bekijken, en wel voor 27 mei want dan beslissen we in de staten over de verkoop van Nuon.

Enron

Zie ook VPRO Tegenlicht die de documentaire in twee delen uitzond. Op YouTube zijn diverse stukjes te vinden: California black outs en bekijk ook het verhaal van journalist Jason Leopold - Breaking the Enron Scandal. En bekijk ook nog even dit stukje met historische beelden van Ronald Reagan (believe in the magic of the market) en die bekende oliefamilie Bush die ook wel oren had naar deregulering."

Eric van Kaathoven, Fractievoorzitter SP Statenfractie

Lees meer van Eric's blogs op http://eigenwijs.web-log.nl

U bent hier