h

RTL zegt: bonus van 6.000 euro voor NUON-medewerkers

20 juni 2009

RTL zegt: bonus van 6.000 euro voor NUON-medewerkers

Bonus 6.000 euro voor Nuon-medewerkers

De Gelderse SP is onaangenaam verrast door het bericht van RTL-nieuws dat Nuon-medewerkers 6.000 euro bonus krijgen voor loyale medewerking aan splitsing en overname.

Naast Essent geeft ook Nuon werknemers een bonus in kader van de overname volgens RTL Nieuws. Maar liefst 6.000 euro! Als de cijfers kloppen gaat het om zo'n 42 miljoen euro (gerekend met 7.000 werknemers, Nuon zelf zegt op hun site trouwens dat het er 10.000 zijn). Uitzendkrachten krijgen niets. Ter vergelijking volgens de kerngegevens van Nuon zelf hebben ze 32 miljoen geïnvesteerd in duurzame productiecapaciteit. United Consumers berekende eerder dat het voor Essent om 15 euro per klant gaat.

Gelderse SP fractievoorzitter Eric van Kaathoven is teleurgesteld: 'Ik gun iedereen een meevaller maar dit is toch wel een slag in het gezicht van de consumenten en de Gelderlanders dankzij wie dit soort kapitalen zijn opgebouwd. Het is een soort omkoop-premie voor loyaal meewerken aan de uitverkoop van de Nederlandse energiebedrijven aan grote, vieze buitenlandse bedrijven. Het maakt ook duidelijk dat duurzaamheid niet bepaald de eerste prioriteit wordt van het fusiebedrijf Nuon/Vattenfall. Maar dat wisten we natuurlijk al.'

Bron:
Ook Nuon-personeel wacht vette bonus

U bent hier