h

"De SP wil investeren in een sociaal Gelderland"

De Gelderse SP staat te popelen om Gelderland 100% sociaal te maken. Lijsttrekker Eric van Kaathoven (42, Elst) licht de plannen van de SP toe.

“Het lijkt economisch iets beter te gaan. Toch hebben veel mensen zwaar te lijden onder de crisis en het bezuinigingsbeleid van het kabinet. Ze komen maar niet aan het werk en belanden in de armoede. Nog nooit waren er zoveel mensen die bij de voedselbank aan moeten kloppen. En het aantal kinderen dat in armoede opgroeit, is ook veel te groot. Zo krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen. Dat kan en moet echt anders.”

1 MILJARD EXTRA INVESTEREN!

“Gelderland is rijk geworden van de verkoop van aandelen Nuon. De SP wil dat de provincie haar miljardenvermogen niet oppot, maar investeert in de Gelderse samenleving. Zo helpen we mensen aan het werk en de economie verder op gang.
De SP wil een extra investering van 1 miljard euro in onder andere: betere spoorlijnen en busverbindingen, betaalbare en duurzame woningen, in leefbaarheid in dorpen en wijken, en in natuur, cultuur en sport voor iedereen.” 

BREDE STEUN VOOR ONZE IDEEËN!

"Steeds meer mensen staan achter/omarmen onze ideeën voor een mooier, beter en socialer Gelderland, zowel in de politiek als daarbuiten. Plannen voor bijvoorbeeld dubbelspoor in de Achterhoek hebben ondertussen brede steun. En ons plan om te investeren in de bouw en renovatie van huurwoningen zorgde voor een doorbraak in de Gelderse politiek. De heersende lijn van oppotten van de Nuon-miljarden werd los gelaten. Er kwam een brede investering in onder andere de bouw. Daarmee werden huurwoningen geïsoleerd en extra duurzaam gemaakt. Zo werden mensen aan werk geholpen en ging de energierekening omlaag zonder een verhoging van de huurprijs. Ook kwam er geld om woningbouwprojecten in veel Gelderse gemeenten vlot te trekken en daarmee de wachtlijsten te verkleinen. Monumenten als de Eusebiuskerk in Arnhem en de Stevenstoren in Nijmegen kunnen nu gerenoveerd worden. In die projecten leren jongeren van oudere vakmensen het vak. Als de provincie haar geld was blijven oppotten, was dat allemaal niet gebeurd."

100% SOCIAAL

"De SP wil blijven investeren in Gelderland. Op 18 maart kunt u kiezen om te investeren in een 100% sociaal Gelderland door op de SP te stemmen."

U bent hier