h

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

27 maart 2024

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

Foto: Yurre Wieken / SP Gelderland

Afgelopen woensdag hebben de SP-Jongeren ingesproken bij de Provinciale Staten om aandacht te vragen voor hun nachtbussenpetitie. Met deze petitie bepleiten de lokale activisten de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet.", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Verschillende reizigersorganisaties, studentenorganisaties, lokale en regionale politiek hebben zich de afgelopen jaren uitgesproken over het herintroduceren van de nachtbussen. En zelfs in het coalitieakkoord is opgenomen dat de Gelderse coalitie wil “experimenteren met nachtbussen voor jongeren.” Vetter: “Experimenteren is leuk, maar niet genoeg. Zowel jongeren als ouderen, werkenden, mindervaliden en ondernemingen hebben baat bij de nachtbus. Het is een publieke voorziening en de overheid heeft de plicht hierin te voorzien.”

De petitie is inmiddels meer dan 800 keer getekend, maar daar blijft het niet bij. Vetter: “We gaan net zolang door totdat jong en oud weer gebruik kunnen maken van deze dienst. We zullen ons uiterste best doen om de provincie haar beloften te laten nakomen.”

Reactie toevoegen

U bent hier