h

Blog Redactie

2 juli 2014

Staten beslissen over Voorjaarsnota en Omgevingsvisie

Provinciale Staten van Gelderland vergaderen op 8 en 9 juli 2014 over onder andere de Voorjaarsnota en de Omgevingsvisie. In de Voorjaarsnota staan de wijzigingen op de begroting voor 2014 (zie infographic in de bijlage). Ook staan er plannen in van het college voor volgend jaar.

Lees verder
24 maart 2014

Eric van Kaathoven informateur in Nijmegen

Eric van Kaathoven gaat een korte verkenningsronde houden over haalbare en wenselijke coalitievormen in Nijmegen tegen de achtergrond van de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag. Daarover heeft Hans van Hooft, fractievoorzitter van de SP in NIjmegen, de andere Nijmeegse fractievoorzitters genformeerd. Eric van Kaathoven is fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten Gelderland. Hij verwacht in de loop van de volgende week advies aan Hans van Hooft uit te brengen. Het eindresultaat wordt dan in een openbare bijeenkomst besproken.

Lees verder
18 februari 2014

Commissie Transitie jeugdzorg: houd vinger aan de pols

De Statencommissie Landelijk gebied, Cultuur en Jeugdzorg (LCJ) moet het komende jaar de transitie van de jeugdzorg nauwlettend blijven volgen. Hiervoor hebben zij van Gedeputeerde Staten een onderzoek nodig naar de stand van zaken in de jeugdzorgregios en een voortgangsrapportage bij de voorjaarsnota. In deze rapportage moet bijzondere aandacht zijn voor de frictiekosten die ontstaan bij jeugdzorginstellingen. Provinciale Staten moeten daarnaast zelf een expertmeeting over de jeugdzorg organiseren.

Lees verder
18 februari 2014

Provinciale Staten horen Gelderlanders over Omgevingsvisie

Het college van Gedeputeerde Staten heeft de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening op 14 januari in concept vastgesteld. Nu is het woord aan Provinciale Staten. In de Statenvergadering van 9 juli wordt de Omgevingsvisie besproken. De Omgevingsverordening wordt op 24 september behandeld. Om zich goed voor te bereiden op de discussie en om zoveel mogelijk standpunten van betrokkenen te horen, organiseren Provinciale Staten zes hoorzittingen in de Gelderse regios.

Lees verder
22 januari 2014

Opinie: Sportvoeding of zwemles?

SP-Statenlid en voormalig wielrenner Peter de Vos vraag zich soms hoofdschuddend af waar de provincie het geld voor sport aan besteed. De provincie komt met een plan 4 miljoen te investeren in voeding voor topsporters. De SP ziet liever dat het geld wordt besteed aan zwemlessen voor het toenemende aantal kinderen dat niet kan zwemmen.

Lees verder

U bent hier