h

Blog Redactie

24 december 2012

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus (VIDEO)

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben donderdag 20 december aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn bonus van 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek Suske en Wiske en de Poenschepper. De gemeenteraden van Rheden, Zevenaar en Nijmegen hebben zich op initiatief van de SP uitgesproken tegen deze bonus. Jaap Modder reageerde slechts door te verwijzen naar een brief waarin staat uitgelegd hoe de afspraak over zijn bonus tot stand gekomen. Hij gaf geen commentaar over de bonus zelf. De SP vindt dat Modder moet afzien van zijn bonus, en deed een dringend beroep op de sociale verantwoordelijkheid van de bestuurder.

Lees verder
21 november 2012

Statenlid Agnes Lewe op bezoek bij Zozijn

Tijdens de Gelderse Week van de Jeugdzorg van 12 t/m 18 november 2012 kregen bestuurders, politici en ambtenaren uit Gelderland de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van jeugd(zorg)instanties. Organisaties met zorg voor jeugd lieten zien hoe ze samen met kinderen en ouders werken aan de toekomst. Het thema van deze Week was Jeugdzorg door de bril van . Tachtig belangstellenden maakten van deze gelegenheid gebruik. Agnes Lewe, SP-statenlid voor de Provincie Gelderland had Zozijn uitgekozen voor haar stage.

Lees verder
21 november 2012

27-11 discussieavond over openbaar vervoer in Achterhoek en Liemers

Dagblad De Gelderlander houdt op dinsdag 27 november 2012 een dicussieavond over het openbaar vervoer in de Achterhoek en Liemers. Aanleiding is de komst van de vervoerders Arriva en Breng op het spoor. Iedereen is welkom. SP-statenlid Alex Mink zal een van de sprekers zijn die deelneemt aan de discussie.

Lees verder
15 oktober 2012

SP start handtekeningenactie voor dubbel spoor Maaslijn

Eind mei heeft de Limburgse Statenfractie van de SP samen met alle SP- afdelingen aan de Maaslijn een enqute gehouden naar aanleiding van klachten over de toegenomen drukte op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. De SP wil dat er nu werk wordt gemaakt van verdubbeling van het spoor op het drukke traject. Deze week verzamelt de SP op alle stations langs de Maaslijn handtekeningen van reizigers om deze wens kracht bij te zetten.

Lees verder
10 september 2012

Statenleden op campagne

De leden van onze Statenfractie zitten natuurlijk niet stil tijdens de verkiezingscampagne en zijn trots lid van Team Roemer! Want ook Gelderland heeft er baat bij als Nederland kiest voor sociaal in plaats van liberaal!

Lees verder
7 juli 2012

Alex Mink over aanhouden OV-chip problemen (VIDEO)

Ruim een jaar geleden is de OV-chipkaart ingevoerd in Gelderland. Toch zijn er nog steeds problemen met de kaart. Op sommige lijnen betalen reizigers voor hetzelfde traject verschillende prijzen. SP Statenlid Alex geeft een reactie voor TV Gelderland.

Lees verder
6 juli 2012

Peter de Vos over bibliotheken in Gelderland (VIDEO)

SP Statenlid was te gast bij Focuz.tv om te praten over het verdwijnen van bibliotheken en bibliobussen in en Gelderland. De SP heeft tijdens de laatste Statenvergadering voor de zomer samen met de PvdA een motie ingediend om samen met gemeenten te gaan kijken hoe een netwerk van bibliotheekvoorzieningen in stand kan blijven.

Lees verder
26 april 2012

Eensgezindheid over dubbelspoor in de Achterhoek

ARNHEM - Wat woensdag begon als een clash tussen de SP en VVD-gedeputeerde Conny Bieze eindigde in een verzoening. Alle partijen in het provinciehuis werden het woensdag, voorzichtig, eens over wat er moet gebeuren met het spoor in de Achterhoek.

Lees verder
18 april 2012

Bieze: dubbelspoor blijft in beeld

ARNHEM - Dubbelspoor blijft in beeld voor het traject tussen Zevenaar en Doetinchem. Dat zei gedeputeerde Bieze woensdag in de commissievergadering. Met name SP en PvdA dringen er bij de gedeputeerde op aan dat een verdubbeling van het spoor in de Achterhoek nodig is. Lees meer op OmroepGelderland.nl...

Lees verder

Pagina's

U bent hier