h

SP mag geen soep uitdelen

10 januari 2003

SP mag geen soep uitdelen

WAGENINGEN - Het leek hen een leuke, ludieke actie. Volgende week woensdag wilde de Wageningse afdeling van de Socialistische Partij tomatensoep schenken op de markt. "Gezonde, lekkere, warme, heldere tomatensoep", verduidelijkt Nico Bijl, voorzitter van de de Wageningse SP-afdeling. "Want als SP hebben wij wat met rood en tomaten." Maar het mag niet van de marktmeester. "We wilden met een kraam op de kop van de Markt en hebben daar netjes toestemming voor gevraagd", zegt Bijl. "Maar er was volgens de marktmeester geen plaats".

De partij was startklaar voor de actie. "De tomaten liggen al in de diepvries en we hebben keurige kringloopbakjes in huis. Maar we geven niet op. Dus gaan we maar keurig opnieuw proberen een vergunning te krijgen. Hopelijk hebben we die voor de vijftiende. En als we die niet krijgen, wordt het uiteindelijk tijd voor actie. Want we gaan door tot het bittere eind."

Voorlopig volgt de SP volgens Bijl de spelregels van de gemeente. "Al zijn we het er niet mee eens." Geconfronteerd met de LPF-bus, die gisteren zonder toestemming op de Markt parkeerde, zegt Bijl. "Maar bij die partij is het een rotzootje. Die doen maar. Zo zijn wij niet."

U bent hier