h

SP eist geen verder uitstel sanering “Bult van Putman”

6 juli 2003

SP eist geen verder uitstel sanering “Bult van Putman”

De fractie van de Socialistische Partij (SP) in Provinciale Staten heeft donderdag in schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van Gelderland met verontrusting gereageerd op nieuwe plannen om de sanering van de voormalige stortplaats in Westervoort uit te stellen.

De stortplaats is in 1990 gesloten. Na een serie uitgebreide onderzoeken door een tweetal milieuadviesbureaus werd in 1999 besloten, dat er grote risico's voor gezondheid en milieu zijn. Daarom moest de sanering uiterlijk in 2002 starten.

Inmiddels is er echter nog niets gebeurd. Recent is gebleken dat GS van Gelderland, de gemeenten Duiven en Westervoort en de voormalige stortplaatseigenaar de saneringskosten (ruim 6,3 miljoen in euro's) te hoog vinden. Daarom wil men alsnog op zoek naar een goedkopere saneringsvariant.

De SP is van mening dat met spoed de oorspronkelijke plannen uit 1999 moeten worden uitgevoerd. Verder uitstel, alleen om financiële redenen, is onverantwoord. Daarnaast brengt het terugkomen op het in 1999 zorgvuldig genomen saneringsbesluit de betrouwbaarheid van de (Gelderse) overheid in het geding.

U bent hier