h

Gelderland onderzoekt oprichting levensliedzender

12 november 2003

Gelderland onderzoekt oprichting levensliedzender

Een werkgroep van Gelderse Statenleden gaat onderzoeken of het mogelijk is op korte termijn een levensliedzender op te richten. Provinciale Staten hebben dat besluit woensdagmorgen genomen onder toejuichingen van enkele tientallen actievoerders, die muziek van zangers als Frans Bauer luid door het provinciehuis in Arnhem lieten klinken.

De oprichting en financiering van een levensliedzender is een idee van de provinciale SP-fractie. Fractievoorzitter P. Freriks vindt het jammer dat piratenzenders, die vaak Nederlandstalige muziek uitzenden, uit de lucht worden gehaald. Volgens hem is er veel behoefte aan een zender met dit soort muziek.

Enkele weken gelden protesteerde nog een grote groep Arnhemmers voor het huis van burgemeester P. Krikke toen de geliefde plaatselijke etherpiraat Radio Contact uit de lucht was gehaald. Freriks was zelf ook een gretig luisteraar van de piraat. De SP-fractie denkt dat het onderhouden van een levensliedzender de provincie hooguit 50.000 euro per jaar zal kosten. "Als de provincie miljoenen uittrekt voor infrastructuur en tonnen voor Omroep Gelderland, moet dit bedrag geen probleem zijn. Je doet er veel mensen een plezier mee", stelt Freriks.

Mocht de werkgroep ook menen dat een levensliedzender een haalbare kaart is dan moeten Gedeputeerde Staten een zendfrequentie gaan bemachtigen, zo is woensdag besloten.

Bron: radio.nl, 12 november 2003

U bent hier