h

Ludo Van Halderen in 1 jaar miljonair

1 april 2005

Ludo Van Halderen in 1 jaar miljonair

Met een salarisstijging van 42% kan Ludo van Halderen, topman bij de NUON, weer een dikke miljoen euro op zijn bankafschrift bijgeschreven zien. En dat nu net de hele NUON op zijn kop staat omdat niet voorzien was dat er zoveel moeilijkheden zouden ontstaan bij verhuizingen. De adminstratie was niet voorbereid en er is een enorme achterstand.

In de Statenvergadering van afgelopen woensdag 30 maart hebben, op enkele VVD-ers en de SGP na, alle fracties uiting gegeven aan hun verontwaardiging. De SP ging nog een stap verder. In de zomer treffen de fractievoorzitters en Ludo van Halderen elkaar weer om over het NUON-beleid te spreken. Paul Freriks wil dan de salarisperikelen van van Halderen expliciet aan de orde stellen. "Er zit immers ook een moreel compenent aan de zaak. Voelt hij zichzelf wel zo lekker met deze situatie?" Vorig jaar zijn er 7600 mensen afgesloten. "Ik zal hem voorstellen om een deel van zijn salaris te storten in een fonds zodat de schrijnendste gevallen geholpen kunnen worden", aldus Freriks namens de SP-Statenfractie.

U bent hier