h

SP blij met afwijzing NL.C door college GS

13 mei 2005

SP blij met afwijzing NL.C door college GS

De Gelderse SP is blij met het besluit, dat Gedeputeerde Staten afgelopen dinsdag heeft genomen over het NL.C. Projectontwikkelaars willen in het weiland bij Geldermalsen een gigantisch groot recreatie- en winkelcentrum neerzetten. Maar evenals verreweg de meeste inwoners van het gebied vindt het college van GS dat een dermate groot verkeersaantrekkend project niet past op de beoogde plek.

Gedeputeerde Peters van Ruimtelijke Ordening vindt dat het NL.C meer op zijn plaats is in een stedelijk gebied zoals het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Het NL.C zou op jaarbasis 13 miljoen bezoekerds moeten trekken om rendabel te zijn. De vervoersinfrastructuur is daar niet op berekend.

Ook bestaat vrees voor het feit dat door de komst van het NL.C de middenstand in plaatsen als Geldermalsen, Tiel en 's-Hertogenbosch het zwaar te verduren krijgt.

Overigens is het NL.C nog niet definitief van de baan. Tijdens de Statenvergadering van 29 juni 2005 kunnen Provinciale Staten alsnog besluiten om in het nieuwe Streekplan plaats in te ruimen voor de komst van het NL.C. CDA en VVD hebben tot nu toe aangegeven het NL.C toch een kans te willen geven.

NL.C? Nee!

U bent hier