h

BBA-lijn 170: vergeefs wachten bij de bushalte

10 augustus 2005

BBA-lijn 170: vergeefs wachten bij de bushalte

De Veluwse BBA-buslijn 170 blijkt in de praktijk regelmatig niet te komen opdagen. Ook laat de aansluiting op andere buslijnen te wensen over. Dat melden reizigers van de lijn, die Epe met Oene, Welsum en Terwolde moet verbinden.

”Busje komt zo” was enkele jaren geleden een humoristisch Nederlandstalige muzieknummer. De inwoners van Epe, Oene, Welsum en Terwolde zien er op dit moment echter even de humor niet van in, nu ze nogal eens vergeefs wachten bij de bushalte. Ook is het een terugkerende ergernis dat een geplande overstap in de praktijk niet gehaald wordt. Dat betekent nog eens extra wachttijd.

Het gevolg is dat lijn 170, wanneer ze wél komt opdagen, nauwelijks reizigers “aan boord” heeft. Terwijl de lijn op zichzelf een prima voorziening is, en een verbetering kan zijn voor het platteland.Immers, voorheen reed er een belbus.

De Gelderse SP vraagt zich bovendien af of er wel voldoende publiciteit wordt gegeven aan de komst van lijn 170.

De gemeente Epe heeft inmiddels bij de provincie Gelderland een klacht ingediend over deze gang van zaken. Voor de Gelderse SP is een en ander reden om aan het college van Gedeputeerde Staten de onderstaande schriftelijke vragen te stellen.

Schriftelijke vragen op grond van art. 42 Reglement van Orde van Provinciale Staten van Gelderland over het (niet) functioneren van BBA-buslijn 170 van Epe naar Oene, Welsum en Terwolde

Aan: de (waarnemend) voorzitter van Provinciale Staten
van Gelderland

Arnhem, 10-08-2005

Geachte voorzitter,

1. Bent u op de hoogte van het artikel: “ Oenenaren klagen over buslijn 170” uit De Stentor van 9 augustus 2005?

2. Volgens informatie in bovenvermeld krantenartikel zou de bus af en toe in het geheel niet rijden, en zou in de praktijk de tijd om over te stappen op andere buslijnen niet voldoende zijn. Bent u hiervan op de hoogte?

3. Is het juist dat de gemeente Epe bij Gedeputeerde Staten van Gelderland een klacht heeft ingediend over de manier waarop in de praktijk invulling wordt gegeven aan de dienstregeling? Wat is de inhoud van deze klacht?

4. Gaat u erop toezien dat daadwerkelijk wordt vastgehouden aan de dienstregeling? Hoe gaat u dat doen?

5. Is er voldoende publiciteit geweest over het op zich positieve feit dat de reguliere buslijn 170 in plaats is gekomen van een belbus? Indien dat niet zo is, wilt u bevorderen dat dit alsnog gebeurt?

Namens de Statenfractie van de Socialistische Partij
Toine van Bergen, statenlid

Busje komt zo????

U bent hier