h

Slibstort: ommezwaai PvdA is mosterd na de maaltijd

6 augustus 2005

Slibstort: ommezwaai PvdA is mosterd na de maaltijd

Nog niet zo lang geleden gingen alle partijen in Provinciale Staten, met uitzondering van de SP, akkoord met het sturen van een brief door Gedeputeerde Staten aan staatssecretaris Schultz van Haegen (VVD, Verkeer en Waterstaat). Daarmee werden 15 uiterwaardenlocaties in Gelderland beschikbaar gesteld als slibstort. Achteraf lijkt de PvdA alsnog spijt te hebben dat ze die brief verstuurd heeft. Dat blijkt uit een notitie die de partij aan de statenleden heeft verstuurd.

De SP-statenfractie is uiteraard blij met het feit dat de PvdA alsnog haar bondgenoot lijkt te worden in de strijd tegen het storten van baggerslib in de uiterwaarden. Maar ze beschouwt dit feit toch een beetje als "mosterd na de maaltijd". Statenlid Toine van Bergen:" Tijdens de vergadering van de commissie Verkeer en Water van 22 juni is gesproken over de bewuste brief. De SP heeft toen als enige partij aangegeven het versturen van die brief niet te zien zitten, ook niet in een aangepaste vorm. In de statenvergadering van 29 juni hebben wij bovendien nog eens vragen gesteld over deze zaak. Ook toen zweeg de PvdA".

De Partij van de Arbeid geeft in de notitie bovendien toe, dat ze ingestemd heeft met het versturen van de brief terwijl ze onvoldoende geïnformeerd was. Ze stelt zelfs dat ze op het gebied van de slibberging niet als volwaardige gesprekspartner voor de Gelderse bevolking kan optreden. De SP vindt het beschamend voor de Gelderse politiek dat een besluit, dat vergaande gevolgen voor Gelderland kan hebben, op een dergelijke manier is genomen.

College GS doet 15 uiterwaardenocaties in de aanbieding voor slibstort
PvdA-statennotitie "De baggerladder"

U bent hier