h

GS: Falende bestuurders Europartenariat gaan vrijuit

18 november 2005

GS: Falende bestuurders Europartenariat gaan vrijuit

De bedrijvenbeurs Europartenariat in Apeldoorn was enkele jaren geleden een groot succes. Maar niet financieel voor de provincie Gelderland. Falende bestuurders lieten toe dat gelden door de projectleider werden "weggesluisd" om zijn eigen financiƫle problemen op te lossen. Het provinciebestuur wil de betreffende bestuurders toch niet vervolgen.

Oud- gedeputeerde en statenlid Hans Boxem( VVD): weer in opspraak

De provincie bleef zitten met grote schulden. En moet ook nog 1,8 miljoen euro geld terugbetalen aan de Europese Commissie, omdat subsidiegeld verkeerd is gebruikt. Uit rapporten van civielrechtdeskundige professor Kortmann blijkt zonneklaar, dat de bestuurders ernstig gefaald hebben in hun rol als toezichthouder.

Toch gaan ze vrijuit, als het aan het dagelijks bestuur van Gelderland ligt. De verliezen van Gelderland worden niet op hen verhaald.

Het gaat onder andere om de oud- gedeputeerden Ton Doesburg (PvdA) en Hans Boxem (VVD). De laatste is nu nog steeds statenlid; de eerste is inmiddels lid van de Eerste Kamer.

Oud- gedeputeerde Ton Doesburg (PvdA)

De SP- statenfractie laat het er echter niet bij zitten. Fractievoorzitster Agnes Lewe: "Dit besluit wordt nog besproken door de Gelderse volksvertegenwoordigers. Het valt niet te verkopen aan de Gelderse burgers dat dergelijke misstappen van bestuurders zonder gevolgen blijven. Hoe zit het met het gevoel voor normen en waarden binnen het provinciebestuur, als dit soort dingen allemaal maar kan?"

Lees een artikel uit de pers, en lees ook de diverse rapporten en brieven over het Europartenariat

U bent hier