h

Jeugdwerktrajecten: toezicht op voorkómen discriminatie

1 december 2005

Jeugdwerktrajecten: toezicht op voorkómen discriminatie

De provincie Gelderland is van plan om subsidie te geven aan het Centrum voor Werk en Inkomen in het kader van een project om moeilijk plaatsbare jongeren aan een leer-, werk- of stageplek te helpen. Om te voorkomen dart bedrijven allochtone jongeren gaan discrimineren gaat er nu, op voorstel van de SP, gecontroleerd worden of deze doelgroep voldoende meeprofiteert van dit project.

Dat zegde de nieuwe gedeputeerde van Economische Zaken René van Diessen gisteren toe, tijdens de vergadering van de commissie Economie en Milieu.

Uit tal van onderzoeken blijkt dat ondernemers bij gelijke kwaliteiten van mensen nogal eens de voorkeur geven aan iemand met een "Nederlandse" naam of uiterlijk. Van Diessen gaf te kennen dat hij niet op de hoogte was van dit feit(!!!). Maar op aandringen van SP- statenlid Toine van Bergen zegde hij toe dat er bijgehouden gaat worden hoeveel allochtone jongeren een kans krijgen.

Aangezien zo'n 75% van de doelgroep kansarme jongeren allochtoon is, zou dus het percentage allochtone jongeren dat bij het project betrokken wordt ook ongeveer op dit getal uit moeten komen.

De SP is blij met deze toezegging. Toine van Bergen:"Of aan de doelstelling voldaan wordt valt op zich gemakkelijk te controleren. En we hopen ook dat de provincie Gelderland actief kenbaar maakt dat ze hiernaar gaat kijken. Dat zou betekenen dat het Gelderse bedrijfsleven er goed van op de hoogte is dat ze op de vingers gekeken wordt"

CDA en VVD blokkeren motie alarmerende arbeidsdiscriminatie migranten

U bent hier