h

Agnes Kant bracht werkbezoek aan de Achterhoek

12 mei 2006

Agnes Kant bracht werkbezoek aan de Achterhoek

Op 9, 10 en 11 mei toerde Agnes Kant, Tweede-Kamerlid voor de SP door de Achterhoek. Ze bracht een 11-tal werkbezoeken, en de SP hield openbare avonden in Doetinchem en Hengelo. Kant bezocht onder andere de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk, Fatima in Wehl, verpleeghuis Den Es in Varsseveld, het project Nederlands IJzermuseum in Ulft, de WSW van Hameland in Groenlo en Commujon in Borculo.

De Tweede Kamerfractie van de SP. Agnes Kant staat uiterst links op deze foto

Tijdens de werkbezoeken werd gesproken over wat er leeft op de werkvloer, wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid, bijvoorbeeld de bezuinigingen en de invoering van marktwerking in de zorg, de problemen in de jeugdzorg en veranderingen bij de WSW.

Op dinsdagavond 9 mei was er een openbare avond in Doetinchem over ‘de zorg’. Agnes Kant ging met verschillende professionals uit de zorg in gesprek. Er werd onder andere gepraat over marktwerking, het nieuwe zorgstelsel en de WMO.

De tweede openbare avond was donderdag 11 mei, in Café Langeler in Hengelo (Gld). In een politiek café kon kennis gemaakt worden met de SP, en kon de SP kennismaken met de inwoners van de gemeente Bronckhorst.

Hieronder vind je per dag een verslag van de Achterhoekse driedaagse.

Achterhoektoer Agnes Kant, dag 1
Achterhoektoer Agnes Kant, dag 2
Achterhoektoer Agnes Kant, dag 3

U bent hier