h

Een brief van de SP aan de voorzitter van PS over Hans de Boer

10 mei 2006

Een brief van de SP aan de voorzitter van PS over Hans de Boer

Bijgaande brief heeft de SP statenfractie Gelderland vandaag, 10 mei 2006, verzonden aan de voorzitter van Provinciale Staten, de heer Cornielje. Het betreft de gang van zaken rondom Hans de Boer.

Geachte Commissaris,

Onlangs hebben we vernomen dat Hans de Boer geen lid meer is van de SP.
Hij is al op 11 juli 2005 als wanbetaler uitgeschreven, maar door omstandigheden heeft dat bericht ons nu pas bereikt. De SP fractie heeft naar aanleiding daarvan besloten duidelijke verhoudingen te scheppen. Zij zal het variabele deel van de fractievergoeding van circa € 3.100 dat zij in de jaren 2004 en 2005 heeft ontvangen voor de zetel van Hans de Boer terugstorten in de provinciekas. Hetzelfde geldt voor de vergoedingen 2006 en 2007. Hierover is reeds met de griffie overleg gevoerd. Een aanpassing van het Statenvoorstel PS2006-300 "Vaststelling Fractievergoeding 2005" is naar hun oordeel niet noodzakelijk.

Hans de Boer maakte al sinds 29 januari 2004 geen deel meer uit van de SP fractie. Na het zomerreces van 2003 heeft hij geen enkele staten - of commissievergadering meer bijgewoond.
Alle verzoeken om afstand te doen van zijn statenzetel heeft hij van de hand gewezen. Wij betreuren dat. De huidige kieswet geeft ons verder geen mogelijkheden deze ongewenste situatie te beëindigen.

We zullen als SP statenfractie met twee fractieleden en een toegewijde steunfractie in de nog resterende statenperiode ons best blijven doen - binnen en buiten de statenzaal!

Hoogachtend

Agnes Lewe, fractievoorzitter
Toine van Bergen, statenlid

U bent hier