h

Initiatiefnemer slibstort Ingensche Waarden vliegt uit de bocht

16 mei 2006

Initiatiefnemer slibstort Ingensche Waarden vliegt uit de bocht

Directeur van Waning van Ingensche Waarden BV slaat in een brief aan de Betuwse regionale huis-aan-huiskrant "Zakenpost" wild om zich heen. Dit doet hij als reactie op een artikel dat enkele dagen geleden in deze krant verscheen, over de informatieavond die vorige week werd gehouden over de slibstort. Zo beweert hij dat SP- statenlid Toine van Bergen al jarenlang liegt. En dat ons statenlid beweerd heeft dat er in Ingen kernafval zou worden opgeslagen.

Het SP- statenlid haalt de schouders op over de meeste uitlatingen van van Waning. Van Bergen: "Tijdens de informatieavond van vorige week werd duidelijk dat de bevolking niet wenst te buigen voor de plannen van van Waning en het provinciebestuur. Dat zal hem dwarszitten. Maar met dit soort opmerkingen vergroot hij zijn eigen geloofwaardigheid niet"

Van Bergen vindt wel dat van Waning te ver gaat als hij pertinente onzin verkondigt. Daarom heeft hij hem verzocht om uitlatingen over het storten van kernafval en gif uit Duitsland in de Ingensche Waarden in te trekken.

De leugens van Dirk van Waning
Artikel over infoavond Ingensche Waarden
Hoorzitting over slibstort in zalencentrum zonder vergunningen

U bent hier