h

Van gieterij tot moskee, een dagje Doesburg

16 februari 2007

Van gieterij tot moskee, een dagje Doesburg

Op zaterdag 17 februari brengen statenleden en kandidaat statenleden van de SP een bezoek aan Doesburg. In deze stad is de SP met zes zetels de grootste partij in de gemeenteraad en zit ook in het stadsbestuur. Wethouder Willem Bouman (SP) treedt op als gastheer. Ook Erdogan Kaya, het langstzittende raadslid van Doesburg en kandidaat statenlid (nr. 10) is van de partij.

Op zaterdag 17 februari brengt de provinciale statenfractie van de SP een officieel bezoek aan Doesburg. Thema van de dag zal zijn 'Wonen en werken in Doesburg'.

Er vinden twee bedrijfsbezoeken plaats, aan Rotra (Roelofsen Transport) en aan Gieterij Doesburg en er is voorzien in ontmoetingen met inwoners. Doesburg is een compacte kleine stad, waar veel functies (wonen, werken, vervoer, recreƫren) dicht op elkaar zitten. Vaak gaat dat goed samen, maar hier en daar zorgt het ook voor wrijvingen, veelal bij nieuwe ontwikkelingen. Hoe gaan de gemeente en de Doesburgers daarmee om? En wat is de daarbij de relatie met de Provincie?

Tijdens het bezoek zal ook aandacht worden besteed aan de projecten die dit jaar van start gaan in het kader van het Kleine Steden Beleid. De provincie ondersteunt Doesburg via het Kleine Steden Beleid bij het opzetten van wijkgericht werken.

Aan het einde van het bezoek heeft de SP-statenfractie een onderhoud met het college van burgemeester en wethouders.

U bent hier