h

Staten steunen SP-motie voor beter spoor Achterhoek

5 november 2007

Staten steunen SP-motie voor beter spoor Achterhoek

Het College van Gedeputeerde Staten gaat zich inzetten voor de verbetering van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Reizigers hebben de laatste tijd veel last van storingen en overvolle treinen. De SP heeft daarom in de statenvergadering van 31 oktober een motie ingediend om de lobby van streekvervoerder Syntus voor een beter spooronderhoud te steunen. De motie is door alle partijen gesteund en dus aangenomen.

SP-statenlid en woordvoerder OV Alex Mink is erg tevreden met het aannemen van de motie. Op termijn pleit de Gelderse SP voor forse verbeteringen op deze drukke spoorlijn. Zo ligt er op veel plaatsen enkel spoor waardoor vertragingen snel doorwerken. Een verdubbeling van het spoor maakt het ook mogelijk om het aantal ritten te verhogen zodat reizigers vaker op de trein kunnen stappen.

U bent hier