h

Groesbeek: exit kippenfabriek

7 maart 2008

Groesbeek: exit kippenfabriek

De Raad van State heeft de vergunning voor de kippenfarm in Groesbeek voor de tweede keer vernietigd. De Gelderse SP feliciteert de actievoerders met het behaalde resultaat.

De kippenfarm is met recht een megastal: 300.000 kippen op één bedrijf. Omwonenden en het plaatselijke sportpark dat vlakbij de kippenfabriek ligt voeren al jaren actie tegen het bedrijf, dat veel stankoverlast veroorzaakt. De Raad van State heeft hen nu voor de tweede keer gelijk gegeven.

Goed nieuws dus voor alle andere tegenstanders van megastallen in onder andere Aalten en Halle-Heide. Ook zij vrezen voor stankoverlast door de vestiging van één of meerdere megabedrijven daar in de buurt. De uitspraak van de Raad van State schept een mooi precedent, mocht de gemeente of de provincie de vestiging van een megastal in de buurt door willen drukken.

SP-woordvoerder Marieke Veltman: “Ga dus vooral door met actie voeren tegen megastallen bij jou in de buurt. Organiseer voorlichtingsavonden, ga in bezwaar, open een protest-site of een meldlijn: alles is mogelijk. Al kost het tijd en moeite, Groesbeek bewijst dat de omwonenden gelijk hebben!”

U bent hier