h

SP blij met steun VVD voor extra geld ambulances

18 april 2008

SP blij met steun VVD voor extra geld ambulances

De SP staat niet langer alleen in het idee dat de provincie Gelderland extra geld uit moet trekken om ervoor te zorgen dat ambulances in heel Gelderland op tijd komen. De SP had eerder kritiek op het college dat via een prijsvraag een miljoen uitgeeft en daarmee maar een regio behoorlijk en een andere een beetje helpt. Alle Gelderlanders hebben er recht op dat ambulances op tijd komen en een rijke provincie als Gelderland kan dat best betalen. Zo betoogde de SP in de statenvergadering van november afgelopen jaar. Toen leek de SP nog vrij alleen te staan in haar standpunt. Nu sluit ook de VVD zich hierbij aan blijkens onderstaand bericht van TV Gelderland teletekst. De SP is hier blij mee en hoopt dat meer partijen zullen volgen.

VVD: 7 miljoen extra voor ambulances
ARNHEM - De Gelderse VVD wil dat er de komende drie jaar zeven miljoen euro wordt uitgetrokken om de aanrijtijden van ambulances te verbeteren.

Met dit bedrag kunnen ambulances overval in Gelderland binnen de wettelijke vijftien minuten ter plaatse zijn.

Onlangs heeft het Rivierengebied acht ton gekregen om de aanrijtijden te verbeteren, maar de andere regio's een stuk minder. En dat kan niet, aldus de partij. Als het Rijk niet over de brug komt, moet de provincie het geld op tafel leggen.

Gelderland trekt 3 miljoen uit om ambulances op tijd te laten rijden

U bent hier