h

Toch geld voor Living Statues

22 mei 2008

Toch geld voor Living Statues

In de statenvergadering van april werd mede dankzij steun van de SP alsnog steun gegeven aan World Statues en het Sprookjesfestival. Een terugblik.

Het zijn drukke tijden voor de mensen die zich binnen de Staten bezig houden met cultuur. Eerst was er de verdeling van de extra 10 miljoen euro die het er in het coalitie-akkoord was gereserveerd.. Maar zoals dat gaat; de subsidie-aanvragen gingen de 10 miljoen Euro ruim te boven. Projecten, Festivals en instellingen gingen dus langs de criteriumlat. En er vielen aanvragen af.

World Statues

Maar velen lieten het niet bij de afwijzing zitten en kwam bij de commissie Jeugd, Welzijn , Zorg en Cultuur op 9 april inspreken. Dit betekende in ieder geval voor de organisatoren van het ‘’Gebroeders van Limburg Festival’’ een nieuw gesprek met de Gedeputeerde en alsnog subsidie. En in de Statenvergadering werden twee moties, mede dankzij de steun van de SP, aangenomen . Hierdoor kunnen twee grote festivals in Arnhem, World Statues en Sprookjesfestival toch doorgaaan.

En dan was er de nieuwe beleidsnota cultuur. Landelijk gaat er veel veranderen, provinciaal ook. Een aantal subsidies die het Rijk eerst aan de provincie gaf, gaan nu naar grote Gelderse gemeenten. Veel structurele subsidies gaan verdwijnen en worden omgezet in projectmatige ondersteuning. Voor een aantal instellingen kan dit zeer ongunstig gaan uitpakken.

De provincie organiseerde daarom een hoorzitting waar allerlei culturele instellingen, kunstenaars etc. hun mening over de nieuwe beleidsnota konden ventileren. Dat resulteerde in een zeer goed bezochte hoorzitting op 21 april onder voorzitterschap van het SP-Statenlid Willeke Tydings. In de komende statenvergadering zal het besluit vallen over de beleidsnota.

Esmeijer voorkomt steun aan Statues niet

U bent hier