h

Geld van Rijnboog naar station Arnhem

6 oktober 2008

Geld van Rijnboog naar station Arnhem

De SP in Gelderland wil dat de provincie geld dat bestemd was voor prestigeproject Rijnboog gaat besteden aan het oplossen van de problemen rond de nieuwbouw van het station in Arnhem. ‘Eerst het station afbouwen voordat de stad opnieuw overhoop gehaald wordt.’

Bij de behandeling van de begroting komende maand in provinciale staten van Gelderland zal de SP met een voorstel komen om geld van de provincie uit het potje voor de Rijnboog te halen voor een snelle oplossing van de problemen rond station Arnhem.

Fractievoorzitter, Eric van Kaathoven licht toe: ‘Wat de SP betreft moeten eerst de bestaande gaten gedicht worden voordat er nieuwe gaten gemaakt worden. We kunnen de reizigers moeilijk in de steek laten, maar willen Arnhem ook niet belonen met extra geld voor wanbeleid. En als van uitstel van de Rijnboog afstel komt zullen wij en de meeste Arnhemmers daar niet om malen.’ Wat de SP betreft gaat Gelderland dus van de gemeente eisen dat ze Rijnboog in 'on hold' zet en het geld gaat gebruiken om eerst de rotzooi rond het station op te lossen.

Er liggen op het provinciehuis miljoenen klaar voor de gemeente Arnhem voor het project Rijnboog dat de Gelderse coalitie tot sleutelproject heeft gebombardeerd. En de provincie heeft de afgelopen jaren ruim 5 miljoen subsidie verstrekt aan de gemeente Arnhem voor
het stationsproject. Nu er flinke tekorten en vertragingen zijn klopt de gemeente bij andere overheden aan. De regio KAN heeft al toegezegd met extra geld te komen. Gedeputeerde Van Haaren heeft echter nog geen uitspraken hierover gedaan.

De SP heeft daarom vooruitlopend op de begrotingsbehandeling vragen gesteld aan gedeputeerde Van Haaren over de stand van zaken rond station Arnhem. Deze worden komende woensdag tijdens een commissievergadering (MEZ) behandeld.

Arnhemse ‘Strop 10′
Station: regio wil wel betalen

U bent hier