h

Meerderheid Provinciale Staten wil een vrijliggend fietspad N811 Herwen-Babberich.

16 oktober 2008

Meerderheid Provinciale Staten wil een vrijliggend fietspad N811 Herwen-Babberich.

Een meerderheid van de partijen in de commissie Mobiliteit Economische Zaken (MEZ) sprak zich uit vóór de voortvarende aanpak van onveilige fietssituaties in geheel Gelderland. Tijdens de begrotingsbehandeling op 29 oktober dient een meerderheid van partijen in Provinciale Staten hiervoor een motie in. Tijdens de commissievergadering hebben inwoners en vele jonge fietsers actie gevoerd voor een veiliger fietspad.

Tijdens de commissievergadering werd duidelijk dat de aanleg van een vrijliggend fietspad niet voor 2009 op de rol stond. De afgelopen jaren is de weg gedaald op de Veiligheids Ongevallen Concentratie lijst. Dit aangezien er minder ongelukken zijn geweest. In de commissievergadering Mobiliteit is door meerdere partijen geconstateerd dat het zakken van fietspaden op de veiligheidslijst niet betekent dat deze wegen veilig zijn. Het betekent alleen dat er recent geen ongelukken zijn geweest.

Demonstratie

Een meerderheid in provinciale Staten constateert dat de veiligheid van de N811 op korte termijn moet worden verbeterd. Daarnaast willen partijen inzicht in vergelijkbare situaties in de provincie. De PvdA sprak de wens uit om,komend jaar alle onveilige provinciale fietspaden aan te pakken, diverse partijen sloten zich daarbij aan. Door met name de VVD en SP werd gepleit voor definitieve oplossingen en niet al te veel tijd en energie te steken in voorlopige maatregelen.

Demonstratie

Door de PvdA is een motie opgesteld die in ieder geval mede namens het CDA, SP, VVD en ChristenUnie op 29 oktober a.s. tijdens de begrotingsbehandeling in stemming wordt gebracht. Deze ruime meerderheid van partijen verzoekt Gedeputeerde Staten om de uitvoering van een vrijliggend fietspad Herwen-Babberich én de definitieve aanpak van de andere onveilige fietspaden in Gelderland in 2009 actief op te pakken.

In februari 2009 moet er een compleet overzicht zijn van bekende onveilige provinciale fietspaden. Naar verwachting kunnen de oplossingen geheel of in ieder geval grotendeels binnen het bestaande budget worden gevonden.

Demonstratie Demonstratie

U bent hier