h

SP: Recreëren in Gelderland niet alleen voor de rijken

28 oktober 2008

SP: Recreëren in Gelderland niet alleen voor de rijken

De SP wil dat er in het provinciale beleid meer aandacht komt voor betaalbaar recreëren zodat niet alleen mensen met een dikke beurs welkom zijn in Gelderland maar er ook plaats blijft voor mensen met een smalle beurs. 'Het zou er niet om moeten gaan zoveel mogelijk geld te verdienen aan recreanten!'

Het uitvoeringsprogramma vrijetijdseconomie dat op 29 oktober behandeld wordt in provinciale staten van Gelderland is gefocust op het aantrekken van koopkrachtige toeristen, ook uit het buitenland, op dure van alle gemakken voorziene accomodaties en attracties. Aan betaalbare recreatie wordt nauwelijks tot geen aandacht geschonken.

Zo dreigt een tweedeling te ontstaan: de toeristen met een dikke beurs worden met open armen ontvangen, sterker nog, er wordt beleid ontwikkeld om mensen die veel geld uit kunnen geven naar Gelderland te halen. Voor mensen met een kleinere beurs is echter steeds minder plaats. En dit terwijl onze groene provincie traditioneel een belangrijke rol speelt op dit punt. Mensen van in en buiten Gelderland (de Randstad) komen van hun flatje driehoog achter naar de bossen (Veluwe), meren en het platteland om van het buitenleven te genieten.

Een van de voorbeelden hiervan zijn de plannen voor het opheffen van Nieuw Hulckesteijn in Nijkerk, een camping voor stacaravans. Maar deze mensen moeten ook een plek houden in Gelderland. De SP voert dan ook actie voor behoud van deze camping.

Agnes Lewe De SP vindt dat als de markt daar niet in slaagt de provincie een sociale plicht heeft om te zorgen voor betaalbare recreatie. SP-woordvooerder Agnes Lewe: “Deze provincie en dit college laten zich voorstaan op hun inzet voor betaalbaar wonen. De SP is daar blij mee en vraagt het college de ingezette lijn door te trekken: naast betaalbaar wonen ook betaalbaar recreeren. Oftewel, wonen in Gelderland is er niet alleen voor de rijken en dat moet net zo goed gelden voor recreeren.”

U bent hier