h

Euroretour toch duurder dankzij draaien partijen in staten

7 januari 2009

Euroretour toch duurder dankzij draaien partijen in staten

Tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten op 7 januari heeft een meerderheid van de partijen in Provinciale Staten die er eerder was voor behoud van het euroretourtje toch ingestemd met de prijsverhoging van het euroretourtje voor de bus in Apeldoorn, Ede en Harderwijk. Waar aanvankelijk naast de SP ook de PvdA, VVD en Groenlinks zich hebben verzet tegen de prijsverhoging stemmen deze partijen nu toch in met het voorstel van gedeputeerde van Haaren om de prijs met 50 procent te verhogen tot teleurstelling van de SP.

Alex MinkSP Statenlid en openbaar vervoer woordvoerder Alex Mink is zeer verbaasd: 'Er was een duidelijke meerderheid voor behoud van het euroretourtje maar een aantal partijen is nu gaan draaien ten koste van betaalbaar openbaar vervoer in deze drie steden”.
De SP wijst er ook op dat een van de belangrijkste argumenten van Veolia voor een prijsverhoging de van de zomer nog hoge dieselprijzen was. Mink: 'Nu die zijn gekelderd zou een prijsverhoging, zeker een van vijftig procent helemaal niet meer aan de orde moeten zijn.' De SP vreest een domino-effect nu de afspraken uit de concessie boterzacht blijken te zijn. Mink:’We hebben al gehoord dat Syntus die een euroretourtje in Zutphen en Warnsveld verzorgt, nu ook over zal gaan tot een drastische prijsverhoging. En dat terwijl in Brabant de prijzen juist omlaag gaan, onbegrijpelijk.’
De SP heeft afgelopen jaar met name in Apeldoorn actie gevoerd voor behoud van het euroretourtje. In het najaar van 2008 zijn ruim drieduizend handtekeningen aangeboden aan de provincie Gelderland voor behoud van het één eurotarief.

Bus moet blijven!

SP: Ook in Gelderland goedkoop openbaar vervoer?
Zal euroretourtje stadsbus Zutphen verdwijnen?

U bent hier