h

SP stelt vragen over de Zanding in Otterlo

7 januari 2009

SP stelt vragen over de Zanding in Otterlo

De SP fractie in provinciale staten heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde staten over de plannen voor het bouwen van 400 tot 450 recreatiewoningen op recreatiepark De Zanding in Otterlo.

Op De Zanding is er onrust ontstaan omdat er plannen zijn omdat de recreatiewoningen ten koste zouden gaan van de huidige caravanbezitters (300) die er vaak al jaren staan. Eigenaar Witsche heeft de plannen bevestigd maar er is veel onduidelijkheid wat er wanneer gaat gebeuren.

Hieronder de vragen die gesteld zijn:

1. Is het college bekend met en betrokken bij de hierboven genoemde plannen? Zo ja, wat is de betrokkenheid van Gelderland? Welke procedures lopen of staan op de rol? En is deze ontwikkeling op deze locatie ruimtelijk gezien volgens het college wenselijk?

2. Hoe verhoudt deze ontwikkeling zich met de breed gedragen en ook bestuurlijk onderstreepte doelstelling van Gelderland om nieuwe gevallen van permanent wonen in recreatiewoningen tegen te gaan? Welke maatregelen neemt het college om deze optie tegen te gaan? Worden bijvoorbeeld net als bij de plannen voor Nieuw Hulckesteijn te Nijkerk vooraf eisen gesteld in die zin dat de ondernemer moet aan tonen dat er daadwerkelijk behoefte is aan nieuwe recreatiewoningen voor recreatief gebruik?

3. Wat doet het college om te voorkomen dat de mogelijkheden voor mensen met een niet al te dikke beurs om te recreƫren in Gelderland steeds geringer worden. Meer concreet, wilt u zich -op welke manier dan ook- inspannen voor het behoud van de kampeermogelijkheden voor de huidige caravanbezitters?

4. Bent u het met de SP fractie eens dat het tijd wordt dat uw college actief beleid gaat voeren voor behoud van de mogelijkheden voor langkampeerders (caravans) om in onze provincie te recreƫren?

U bent hier