h

SP haalt handtekeningen op tegen uitverkoop NUON

12 februari 2009

SP haalt handtekeningen op tegen uitverkoop NUON

14 februari zullen diverse SP-ers actief zijn in het kader van de actie ‘NUON verkopen? Ze Zijn nuts’. Fractievoorzitter Eric van Kaathoven haalt samen met Tweede Kamerlid Sharon Gersthuizen handtekeningen op in Nijmegen en statenlid Alex Mink trekt naar Friesland voor een actie daar.

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en Eric van Kaathoven (fractievoorzitter Provinciale Staten) halen zaterdag 14 februari tussen 13.00 uur en 15.00 uur samen met de afdeling Nijmegen handtekeningen op tegen de verkoop van Nuon. De Nijmeegse SP afdeling staat dan met een kraam in de stad om mensen te laten zien dat de SP aan hun kant staan en samen met hen bestuurders en volksvertegenwoordigers in de provincie ervan gaan proberen te overtuigen dat de verkoop een slecht idee is.

NUON ze zijn NUTS!

SP Statenlid Alex Mink zal zaterdag 14 februari 2009 in leeuwarden zijn wanneer de SP Fryslan de campagne start tegen de verkoop van energiebedrijf Nuon. SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen zal op het Zaailand in Leeuwarden Nuon-aandelen uitdelen aan het winkelend publiek. Jansen: “Het provinciebestuur wil de aandelen van Nuon verkwanselen. Maar deze aandelen zijn publiek bezit, van de burgers dus. Ik denk dat ze bij de Friezen zelf in betere handen zijn dan bij een provinciebestuur dat gaat voor het snelle geld en het korte termijnbelang.”

In Arnhem zullen SP-ers naast de ZO-krant ook de NUON-actiekaarten huis aan huis uitdelen en ook in Beuningen gaan SP-ers de straat op om handtekeningen in te zamelen tegen verkoop van NUON.

Geef Nuon-aandelen terug aan Friese bevolking
Actie tegen verkoop NUON ook in Nijmegen

U bent hier