h

SP start met radiospotjes in campagne tegen uitverkoop Nuon

2 februari 2009

SP start met radiospotjes in campagne tegen uitverkoop Nuon

Na de succesvolle aftrap van de campagne ‘Nuon verkopen? Ze zijn NUTS!’ start de SP vandaag met radiospotjes op de regionale omroep. In de spotjes ingesproken door Bob Fosko worden mensen opgroepen hun handtekening te zetten tegen de verkoop van Nuon op www.zezijnnuts.nl.

De provincie Gelderland heeft 45 procent van de aandelen en samen met Gelderse gemeenten hebben de Gelderse overheden zelfs een meerderheid. De SP in Gelderland en ook in de Tweede Kamer willen dat de aandelen Nuon in overheidshanden blijven en dat Nuon niet wordt overgenomen door een buitenlandse energiereus.

Uit opiniepeilingen blijkt dat bijna 70 procent van de Nederlanders het op dit punt met de SP eens is. In een campagne die zaterdag in Arnhem van start ging, roept de SP mensen op om hun stem te laten horen en de volksvertegenwoordigers aan te spreken. Zij kunnen de bestuurders die graag willen verkopen nu nog terug fluiten.

De SP is tegen de verkoop van NUON aan een buitenlandse energiereus en wil dat de aandelen in publieke handen blijven. Fractievoorzitter voor de SP in provinciale staten van Gelderland Eric van Kaathoven: ‘Energie is een basisvoorziening, net als drinkwater. Zo iets belangrijks moeten we niet overlaten aan de grillen van de vrije markt en aan buitenlandse bedrijven. Straks hebben we niets meer te zeggen over schonere centrales, de aanpak van topsalarissen, afsluitbeleid, eerlijke prijzen en behoud van werkgelegenheid.’

Downloadbare versie van het spotje (.mp3)
Opinie: NUON hoeft absoluut niet in de uitverkoop
Actie tegen verkoop NUON van start

U bent hier