h

Waarom de SP niet meegaat naar Vattenfall?

7 april 2009

Waarom de SP niet meegaat naar Vattenfall?

Er is ophef ontstaan over het reisje dat statenleden willen gaan maken naar Vattenfall, het bedrijf dat Nuon wil kopen. De SP gaat niet mee. Lees hier waarom...

In onderstaande mail reageert SP fractievoorzitter Eric van Kaathoven op het voorstel om het hoofdkantoor van Vattenfall in Stockholm te bezoeken.

Collega statenleden,

Hierbij het oordeel van de SP fractie dat op deze eenzijdige wijze ingevuld wij geen enkele behoefte hebben aan dit reisje. In de commissie hebben we al aangegeven dat onze voorkeur ligt dat mensen van Vattenfall hier hun verhaal komen toelichten en vragen komen beantwoorden.

Eric van KaathovenAls een meerderheid toch die kant op wil trekken dan moet dat wat ons betreft een evenwichtig beeld geven waarbij niet zozeer het hoofdkantoor als wel de corebussiness van Vattenfall, stroom opwekken en distribueren in beeld komt, dus bijvoorbeeld ook bruinkoolwinning- en centrales bezoeken. En waarbij om een goed beeld te krijgen van het bedrijf bijvoorbeeld ook met consumenten- en milieuorganisaties in Hamburg gepraat wordt. Als volksvertegenwoordigers moeten we ons niet eenzijdig laten voorlichten maar ook van die mensen horen waarom zij Vattefvall het vuilste bedrijf van Duitsland vinden en waarom ze zich zorgen maken over de mogelijke overname van de nieuwkomer op de markt Nuon (10 procent) en grote concurrent van Vattenfall in dat gebied. En waarom heeft de ex-burgemeester zo'n spijt van de verkoop van het stroombedrijf aan Vattenfall?

Met vriendelijke groeten,

Eric van Kaathoven

SP doet niet mee met Gelders bezoek aan Nuon-koper Vattenfall

U bent hier