h

SP stort 26.000 euro terug in Gelderse provinciekas

8 juni 2009

SP stort 26.000 euro terug in Gelderse provinciekas

De SP-fractie stort binnenkort 26.000 euro terug in de Gelderse provinciekas. Statenfracties krijgen een jaarlijkse subsidie van de provincie Gelderland. De helft van deze subsidie mag worden gespaard, de rest moet worden teruggestort in de provinciekas. De SP hield het meeste geld over en stort binnenkort het overschot graag terug in de provinciekas.

Penningmeester Alex Mink is zeer tevreden met dit resultaat: "socialisten zijn géén potverteerders. Een klein deel wordt gespaard. Voor de rest zijn we gewoon zuinig. Wij gaan rustig om met het geld dat uiteindelijk door de belastingbetaler wordt opgehoest. Van dit geld huren wij een fractieassistent in, doen wij onderzoek en voeren wij gerichte acties, zoals recent tegen de privatisering van het nutsbedrijf NUON, tegen de afschaffing van het Euroretour op de Veluwse stadsbussen en ter ondersteuning van de bewoners van de Nijkerkse camping Nieuw Hulckesteijn.
Overigens is dit wel weer een voorbeeld van het feit dat de fractiebudgetten best een tandje minder mogen".

De SP-fractie kreeg in 2008 68.489,16 euro subsidie. Buiten het verkiezingsjaar mag hiervan de helft (34.245 euro) worden gereserveerd. Op 31 december 2008 had de fractie een reserve van 62.205 euro. Het overschot en de opgebouwde rente van 1.863 euro worden teruggestort.

De subsidies worden elk jaar in juli door Provinciale Staten vastgesteld. De totale subsidie voor alle fracties bedraagt 669.956 euro. De fracties beheren hun geld via een aparte stichting en leggen jaarlijks verantwoording af via een door een accountant goedgekeurde jaarrekening.

U bent hier