h

Geen extra geld naar project Dieren

14 januari 2010

Geen extra geld naar project Dieren

Gedeputeerde Van Haaren heeft toegezegd dat er geen extra geld gaat naar het project Taverse Dieren dat moet zorgen voor een oplossing van de verkeersoverlast daar.

Tijdens de vergadering van de provinciale commissie MEZ van 13 januari heeft gedeputeerde Van Haaren toegezegd dat een oplossing voor de verkeersproblemen in Dieren moet lukken binnen het bestaande budget. De SP heeft altijd gevraagd om een haalbare en betaalbare oplossing en wilde dat er niet meer geld zou worden uitgetrokken. Met de garanties van de gedeputeerde kan de partij instemmen met de bestuursovereenkomst met de gemeente Rheden.

Discussie was er vooral over de verschillende varianten. De varianten 3a en 3b met het leggen van een weg in een tunnel kost miljoenen meer dan begroot maar heeft wel de voorkeur van de gemeente die echter ook geen cent meer wil uittrekken. De gedeputeerde gaf aan dat daarmee deze varianten niet betaalbaar en dus niet haalbaar zijn. Er zullen dus andere varianten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het aanleggen van tunnels onder het drukke spoor.

Van Haaren: Rheden blokkeert elk alternatief plan voor Dieren

U bent hier