h

Gelderse SP in actie tegen Japanse toestanden op Achterhoekse treinen

28 november 2010

Gelderse SP in actie tegen Japanse toestanden op Achterhoekse treinen

De Gelderse SP gaat aanstaande maandagochtend actie voeren tegen de Japanse toestanden op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. De treinen zitten in de spitsuren overvol en rijden het station soms zelfs helemaal voorbij. De actie is onderdeel van de campagne “Laat de Achterhoek sporen!”, waarmee de SP handtekeningen inzamelt om in Den Haag te gaan vragen om dubbel spoor in de Achterhoek. Er zijn na twee weken actievoeren ruim 1500 handtekeningen binnen.

De SP is aanstaande maandagochtend van 7 tot 9 uur ’s ochtends op station Duiven aanwezig. De SP haalt dan handtekeningen op bij reizigers voor dubbel spoor in de Achterhoek. De treinen zitten tussen 7 en 8 uur ’s ochtends regelmatig bomvol, waardoor honderden reizigers zich over drie treinstellen moeten verdelen. Veel Duivense reizigers missen regelmatig hun trein omdat ze niet kunnen instappen of de machinist het station overslaat omdat er teveel mensen in de trein staan en de perrons overvol zijn.

SP-statenlid Alex Mink gaat ook gelukskoekjes uitdelen: “je mag tegenwoordig van geluk spreken als je op tijd de Achterhoekse trein kunt pakken. De reizigers in Duiven weten daar helaas alles van. Zij zijn vaak de klos: je kunt de trein niet meer in of uit en het perron staat tjokvol mensen. Dit zijn Japanse toestanden. Maar daar rijdt de trein tenminste nog op tijd!”.

www.laatdeachterhoeksporen.nl

U bent hier