h

SP biedt op provinciehuis meer dan 5000 handtekeningen aan voor dubbelspoor Achterhoek

5 april 2011

SP biedt op provinciehuis meer dan 5000 handtekeningen aan voor dubbelspoor Achterhoek

Woensdagochtend 6 april zullen de Achterhoekse en Liemerse afdelingen van de SP een petitie aanbieden aan Provinciale Staten voor verdubbeling van het spoor op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Om 9:00 zullen ruim 5000 getekende actiekaarten worden aangeboden aan Commissaris van de Koningin Cornielje, tevens voorzitter van Provinciale Staten. De SP hoopt dat de partijen die momenteel onderhandelen over een nieuw dagelijks provinciebestuur ook geld zullen uittrekken voor broodnodige verbeteringen aan het Achterhoekse spoor.

De 5000 actiekaarten zijn afgelopen maanden ingezameld in het kader van de actie “Laat de Achterhoek sporen”. De SP is deze actie gestart als reactie op de voortdurende ellende op het traject Arnhem-Winterswijk. Vertragingen, uitvallende en overvolle treinen zijn aan de orde van de dag. Maandenlang hebben de SP afdelingen in Achterhoek en Liemers actiekaarten ingezameld onder reizigers. SP-statenlid Alex Mink heeft regelmatig met de Achterhoekse SP-ers actie gevoerd: “Vrijwel iedereen die we spraken wilde de actiekaart tekenen. Daarnaast zijn ook via internet honderden ondersteuningen binnengekomen.”

In november 2010 nog hebben Provinciale Staten op initiatief van de SP unaniem gestemd voor een onderzoek naar dubbelspoor in de Achterhoek. SP-statenlid Alex Mink: “We hopen dat de nieuwe coalitie de Achterhoek niet laat ontsporen. De vier partijen die nu onderhandelen over een nieuwe coalitie hebben zich uitgesproken voor investeringen in het spoor in de Achterhoek. Daar zullen we ze nu aan houden. De reizigers in de Achterhoek en op de drukste regionale spoorlijn van Nederland verdienen fatsoenlijk openbaar vervoer.”

Woensdag om 9:00 zal de aanbieding plaatsvinden in het Provinciehuis. Van te voren wordt er een actiebord neergezet op het binnenplein van het provinciehuis, datzelfde zogenaamde aannemersbord is in februari door Emile Roemer onthuld bij station Doetinchem. Daarnaast worden Statenleden bij de ingang van het Provinciehuis ontvangen met snoeptreintjes.

www.laatdeachterhoeksporen.nl

U bent hier