h

Cobi van Driel stopt en wordt opgevolgd door Peter de Vos

8 oktober 2011

Cobi van Driel stopt en wordt opgevolgd door Peter de Vos

Cobi van Driel zal op 9 november afscheid nemen als statenlid. Zij kan het statenlidmaatschap niet langer combineren met haar andere werkzaamheden. Van Driel is sinds 2009 statenlid en voerde het woord over jeugdzorg, sport en cultuur. Zij zal worden opgevolgd door Peter de Vos uit Gaanderen.

CobiCobi van Driel begon in 2009 als statenlid voor de Gelderse SP en vertrekt tijdens de statenvergadering van 9 november aanstaande. Ze kan haar statenlidmaatschap niet langer combineren met haar werk als praktijkopleider bij een grote zorginstelling in Noord- en Midden Limburg. Bij die organisatie is ze ook voorzitter van de ondernemingsraad. Van Driel: “Ik heb het statenwerk met veel plezier gedaan. Door veranderde omstandigheden op mijn werk, is het helaas niet langer te combineren. Maar ook buiten de staten zal ik mijn bijdrage blijven leveren aan een socialere samenleving.”

PeterVan Driel wordt opgevolgd door Peter de Vos uit Gaanderen. Hij stond als zesde op de lijst voor de provinciale verkiezingen en viel bij de verkiezingen in maart net buiten de boot toen een restzetel niet bij de SP terecht kwam. Peter is momenteel fractievolger bij de statenfractie en voorzitter van de SP afdeling Doetinchem.

De Vos is van huis uit gediplomeerd apothekers-assistent en wielrentrainer/coach. Hij heeft gewerkt als systeembeheerder en frontdesk-coördinator. Door een ongeval zit hij sinds enkele jaren in de WAO. Hij vindt het, met de hele fractie, jammer dat Cobi vertrekt maar heeft begrip voor haar keuze. En zelf is hij klaar voor het statenlidmaatschap: “Ik heb er zin in. Ik heb mij inmiddels al op vele manieren ingezet voor de SP. De unieke manier waarop de SP werkt, een combinatie van actie en fractie, maakt dat ik er zin heb om als volksvertegenwoordiger mee te werken aan een socialer Gelderland. En dat is hard nodig!”

Meer informatie over Cobi
Meer informatie over Peter

U bent hier