h

SP: Provincie moet ingrijpen bij ontbreken zorg voor jongeren Alverna

16 april 2013

SP: Provincie moet ingrijpen bij ontbreken zorg voor jongeren Alverna

De Gelderse SP-Statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten over de jongeren in Alverna die nu al twee weken aan hun lot worden overgelaten terwijl zij zorg nodig hebben.

Volgens een artikel in de Gelderlander van 12 april wonen enkele jongeren in Alverna die 24 uur begeleiding nodig hebben al enkele weken op zichzelf. De drie zorghuizen aan de Graafseweg in Alverna zijn van de inmiddels failliete zorginstelling Sterk!Zorg. Vanwege het faillissement hebben de werknemers van Sterk!Zorg zich ziek gemeld, omdat ze geen loon krijgen.

Het huis is niet brandveilig en omdat de gasrekening niet is betaald is er geen warm water. Volgens regiomanager Jan-Willem Zeuner van Sterk!Zorg weet Bureau Jeugdzorg van de situatie maar heeft tot nu toe niemand ingegrepen.

SP Statenlid Agnes Lewe: “Het is onacceptabel dat deze jongeren aan hun lot worden overgelaten omdat de betreffende zorginstelling failliet is. De provincie had al lang moeten ingrijpen om ervoor te zorgen dat deze jongens langs een andere instelling de benodigde begeleiding krijgen.”

De SP heeft naar aanleiding van dit bericht de volgende vragen:

1) Bent u bekend met de situatie in de drie zorghuizen in Alverna?
2) Wat moet er volgens u gebeuren om voor deze jongeren een veilig verblijf te regelen?
3) Wat gaat u ervoor doen dat dit zo snel mogelijk gebeurt?
4) Zijn er meer jongeren onder de zorg van Sterk!Zorg die in een vergelijkbare situatie verkeren?
5) Wat gaat u voor deze jongeren doen?

U bent hier