h

SP-plan 'Gelderland bouwt mee' goed ontvangen

3 juni 2013

SP-plan 'Gelderland bouwt mee' goed ontvangen

Het SP-plan om 200 miljoen van de ruim 4 miljard Nuon-geld te investeren in sociale woningbouw is goed ontvangen. Woningcorporaties en de bouwsector hebben aangegeven blij te zijn met het plan. Ook een aantal partijen in Provinciale Staten hebben als reactie op het SP-plan aangegeven bereid te zijn om een gedeelte van de Nuon-gelden in te zetten om te crisis aan te pakken.

De Gelderse SP lanceerde zondag 2 juni een plan om 200 miljoen van de NUON-miljarden van de provincie Gelderland te investeren in sociale woningbouw. Een bijdrage van 20.000 euro per woning stelt woningbouwcorporaties in staat de komende jaren 10.000 huurwoningen te bouwen of te renoveren. Met het plan getiteld 'Gelderland bouwt mee�, wil de SP niet alleen de wachtlijsten voor huurwoningen verkorten maar tevens de bouw weer op weg helpen en zo de Gelderse economie.

Bouwsector blij met plan Gelderse SP

Leo te Bogt van Bouwend Nederland en directeur van de Klaassen Groep uit Dinxperlo is erg blij met het plan. Hij ziet niet alleen kansen in de bouw van nieuwe huizen, maar ook in renovatie van oude woningen. Omroep Gelderland interviewde hem over het plan.

Woningcorporaties roemen SP-plan
In de onderstaande reportage van TV Gelderland nieuws geeft directeur Hamers van woningcorporatie Talis aan dat ze het plan steunen.

Ook bij Volkshuisvesting Arnhem is het plan goed gevallen. In de Gelderlander van 6 juni is te lezen dat Directeur Gerrit Breeman het 'een stap in de goede richting' noemt. Breeman zou met het geld nog te bouwen koopwoningen in de wijk Malburgen omzetten naar huurwoningen.

Ook het krantenmannetje van De Gelderlander ziet het wel zitten met het SP-plan. Meer lezen over het plan doet u op de voorpagina van de Gelderlander van 3 juni 2013.

Eric van Kaathoven heeft het plan ook toegelicht bij Kanaal13

Coalitiepartijen: Nuon-gelden mogelijk middel tegen crisis

CDA, PvdA en D66 in de Gelderse Provinciale Staten zijn bereid de Nuon-miljarden te gebruiken voor extra maatregelen tegen de crisis. Dat zeggen de partijen in reactie op het plan van de SP. Dat plan wordt niet direct gesteund door de drie partijen, maar het aanbreken van de Nuon-miljarden blijkt niet onbespreekbaar. Het gebruiken van de Nuon-gelden voor investeringen was tot nu toe altijd onbespreekbaar binnen de coalitie. Lees meer op omroepgelderland.nl...

Plan Gelderse SP om 200 miljoen te investeren in sociale woningbouw
Bekijk de video 'Gelderland bouwt mee' op youtube

U bent hier