h

Giro van roze naar rode cijfers

30 augustus 2016

Giro van roze naar rode cijfers

Foto: Matthias van Hunnik

De Gelderse SP maakt zich zorgen over de uit de hand gelopen kosten van de start van de Giro d' Italia in Gelderland. Wat al een niet goedkoop wielerfeestje zou zijn voor Gelderland zal volgens berichten hoogstwaarschijnlijk nog duurder uit gaan pakken. De SP in Provinciale Staten van Gelderland heeft vanaf het begin gezegd dat een dergelijk topsportevenement niet met gemeenschapsgeld moet worden betaald.

Het is nog wachten hoe hoog het exacte bedrag is, maar nu is al duidelijk dat de start van de Giro d’Italia in Gelderland buiten de begroting gaat vallen. Dat zal betekenen dat de provincie Gelderland en de Gemeenten Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn nogmaals in de buidel moeten tasten. Ruim een half miljoen mensen hebben een glimp van de Giro renners opgevangen en dat voor ‘slechts’ 13 miljoen euro waarvan het overgrote deel met gemeenschapsgeld is gefinancierd. Juist het bedrijfsleven, die het meeste profijt heeft van zo een groot evenement, lijkt het af te hebben laten weten. Dat was april dit jaar al bekend en heeft de organisatie Giro Gelderland blijkbaar niet meer recht kunnen trekken.

Van elke euro die de organisatie tekortkomt, betalen Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn elk 10 cent. De provincie Gelderland draait op voor 70 procent van het tekort. SP sportwoordvoerder Erik Braam: “ Allemaal geld dat wat de SP betreft beter geïnvesteerd had kunnen worden in de amateur- en breedtesport. Niet kijken naar een sport maar zelf kunnen sporten maakt de provincie namelijk echt sportiever en gezonder.” 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier