h

Maak kennis met onze drie Gelderse SP-Statenleden

28 maart 2019

Maak kennis met onze drie Gelderse SP-Statenleden

Foto: Matthias van Hunnik

Donderdag 28 maart zijn Peter de Vos, Carla Claassen en Maurits Gemmink geïnstalleerd als Statenlid voor de SP in Gelderland. Bij de provinciale verkiezingen van 20 maart heeft de SP 3 zetels behaald in Provinciale Staten. Komende jaren gaan onze Statenleden er keihard aan werken dat in Gelderland niemand aan de kant staat.

Fractievoorzitter Peter de Vos (1961) is een geboren en getogen Doetinchemmer. Hij heeft twee dochters die op zichzelf wonen in de regio Arnhem. Peter heeft tot 2003 als amateur wielrenner deelgenomen aan vele grote wielerwedstrijden. In totaal ging hij vaker dan 50 keer als winnaar over de streep. Peter is gediplomeerd apothekers-assistent en wielrentrainercoach. Binnen het Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze (nu de Gelderse Roos) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de Farmaceutische Analyse en daarna als automatiseringsmedewerker. Als gedetacheerd systeembeheerder en frontdesk-coördinator heeft hij oa in het Ziekenhuis MST in Enschede een leidinggevende functie bekleed.

Carla Claassen (1972) is naast Statenlid ook gemeenteraadslid voor de SP in Lingewaard. Daarnaast is draait ze samen met anderen de SP Hulpdienst. Geboren in Doornenburg maar inmiddels woont ze al sinds 1993 in Bemmel. Gehuwd (sinds 1993) en moeder van twee twintigers. Carla: “Ik kom uit een ‘rood nest’. Mijn vader, lasser van beroep, stemde ook altijd SP en was tevens lid van de vakbond. Dat geldt ook voor mijn echtgenoot en mijn dochter die ook politiek actief zijn voor de SP. Ik heb gekozen voor de SP omdat deze partij als enige structureel het belang van gewone mensen boven dat van het grootkapitaal zet.”

Maurits Gemmink (1970) woont samen, in Ulft, en heeft een dochter. Maurits was de afgelopen 4 jaar al lid van Provinciale Staten. Als woordvoerder mobiliteit knokte hij voor dubbelspoor in de Achterhoek. Hij is bovendien geestelijk vader van het SP-plan voor vrij reizen in het openbaar vervoer. Op 1 december 2018 werd hij gekozen als lijstrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen van Gelderland. Maurits is grafisch Vormgever en fotograaf en werkt voor het communicatieteam van de landelijke SP. Hij was een van de oprichters van de SP-afdeling Oude IJsselstreek. Maurits wandelt in zijn vrije tijd lange afstandstochten, is actief voor Slow Food Achterhoek en binnen carnavalsgroep ‘de Zûûtjes’ uit ‘s-Heerenberg.

Foto: Matthias van Hunnik

Reactie toevoegen

U bent hier