h

Sluit biomassacentrale Veolia zolang uitstoot te hoog is

31 januari 2022

Sluit biomassacentrale Veolia zolang uitstoot te hoog is

Tot de problemen bij de biomassacentrale van Veolia in Arnhem zijn opgelost, moet de centrale dicht. Die oproep doet SP-fractievoorzitter Carla Claassen in reactie op berichten over de te hoge ammoniakuitstoot. Woensdag stelt de SP hierover vragen aan het provinciebestuur.

Al in maart vorig jaar werd ontdekt dat de biomassacentralecentrale in Industriepark Kleefse Waard te veel ammoniak uitstoot. Door administratieve fouten van de provincie werd beheerder Veolia pas in oktober aangeschreven. Vorige maand bleek de uitstoot nog steeds te hoog te zijn. Voor de SP is de maat vol. Claassen: “De volksgezondheid hoort op één te staan, niet het financiële belang van Veolia. Daarom moet de centrale dicht tot de uitstoot is teruggebracht. We weten het nu al bijna een jaar, en mogelijk was het al sinds het begin mis. Desondanks mag de centrale tot op de dag van vandaag gewoon doordraaien en worden er dagelijks schadelijke hoeveelheden ammoniak de lucht in gepompt. Soms wel vier keer meer dan wettelijk is toegestaan. Dat kan niet zo langer. Daarom zegt de SP: sluiten die tent!”

Reactie toevoegen

U bent hier