h

Agnes Kant en statenkandidaten in 's Koonings Jaght

10 maart 2003

Agnes Kant en statenkandidaten in 's Koonings Jaght

Kandidaat statenleden Paul Freriks, Hans de Boer en Margriet Bleijenberg bezochten maandag, samen met de 'zorgmoeder' van de SP Tweede Kamerfractie Agnes Kant, de instelling voor verstandelijk gehandicapten 's Koonings Jaght in Arnhem.

Rebecca Wienholts, voorzitter van de Ondernemingsraad, zorgde voor een interessante rondleiding, waarbij duidelijk werd dat de zorg voor verstandelijke gehandicapten veel bureaucratie kent. Aanvragen voor extra personeel op 'moeilijke' groepen blijven heel lang liggen, omdat de experts heel veel andere verplichte bureaucratische handelingen moeten verricht. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van de zorg.
Ook werd zichtbaar dat met veel extra inzet van menskracht en middelen de bewoners van 's Koonings Jagt zich veel beter voelen. Gekwalificeerd personeel is echter moeilijk te krijgen, zo vertelde een van de sectorhoofden. Haar afdeling heeft 10% vacatures, zodat het nodig is uitzendkrachten en ander personeel in te zetten dat eigenlijk onvoldoende kennis van zaken heeft.
Het personeel van de instelling voelt een grote betrokkenheid bij het welzijn van de bewoners, waardoor zij ook veel extra diensten draaien. Het opbrandrisico is daardoor aanzienlijk. 's Koonings Jagt

U bent hier