h

SP vindt slibstort Ingen onnodig en aantasting van de natuur

18 september 2003

SP vindt slibstort Ingen onnodig en aantasting van de natuur

Een delegatie van de Socialistische Partij heeft gisteren een protestbezoek afgelegd bij vertegenwoordigers van de “Stichting Red de Betuwe” in Ingen. Daarmee werd steun betuigd aan hun verzet tegen plannen van het bedrijf De Ingensche Waarden BV om bij dit dorp op grote schaal zand te gaan winnen, en de dan ontstane ruimte vol te storten met 13 miljoen kuub vervuild baggerslib.
Op het moment van het bezoek van de SP aan Ingen werd in het provinciehuis in Arnhem door het genoemde bedrijf een Milieu Effect Rapportage aangeboden aan het Provinciebestuur van Gelderland.

De delegatie bestond uit Remi Poppe, oud- kamerlid en vooraanstaand milieuspeurder, Harry Voss van het landelijke SP- milieu-alarmteam en Toine van Bergen, die namens de SP in het Gelderse provinciehuis de milieuzaken behartigt.

Onlangs nog stelde de provinciale SP schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten over deze zaak. De SP is met de plaatselijke actievoerders van mening, dat door de activiteiten de rust in dit waardevolle natuurgebied voor vele jaren onnodig verstoord gaat worden.
Voor het baggerslib dat men hier wil storten is een prima alternatief in de vorm van een groot depot op de Maasvlakte, waar nog genoeg plaats is voor extra bagger.Remi Poppe

Ook in andere Gelderse natuurgebieden, zoals bij Druten en Drempt, wil de provincie meewerken aan plannen voor slibstort.Dit vinden wij des temeer onbegrijpelijk omdat daarmee de plannen voor bestrijding van het hoogwater worden gedwarsboomd. Immers, de door zandafgravingen vrijgekomen ruimte wordt daarmee weer teniet gedaan.
de plaats waar de slibstort gepland staat

U bent hier