h

Wachtlijsten in de wacht

30 januari 2004

Wachtlijsten in de wacht

Vol trots presenteerden de collegepartijen op 11 april 2003 het Statenakkoord 2003-2207 "De Gelderse Aanpak". De SP heeft dat akkoord niet ondertekend omdat de aandacht veel te veel uitgaat naar aanleg van wegen en het openbaar vervoer er bekaaid in afkomt, om maar een voorbeeld te noemen. Er staan echter ook voornemens in die we wel toejuichen. Eén daarvan was het streven de wachtlijsten in de jeugdzorg te reduceren tot nul in 2006.

Helaas, het bleek retoriek te zijn. Toen het jeugdbeleidsplan voor de komende vier jaar onlangs aan de Staten werd aangeboden was de termijn opgerekt tot 2008. De oproep van de SP aan de andere statenleden, die ten slotte voor een groot deel het statenaccoord hadden onderschreven, om zich aan hun belofte te houden, mocht niet baten.

Alle andere frakties steunden een motie van de PvdA, waarin de gedeputeerde op vriendelijke toon wordt gevraagd om nog eens bij de minister aan te kloppen voor meer geld. Het nieuwe doel is 2007. Maar als dat gerealiseerd wil worden moet ook de provincie zelf dieper in de buidel tasten. Dat vereist principiele keuzes: dan moeten rondwegen of andere troetelkindjes achteraan worden gezet en moeten de staten werkelijk kiezen voor de Gelderse Jeugd.

Dit artikel is geschreven door Agnes Lewe, statenlid voor de SP in de provincie Gelderland.

U bent hier