h

Nieuwe China-reis in mei kan provincie veel geld gaan kosten

25 maart 2004

Nieuwe China-reis in mei kan provincie veel geld gaan kosten

Vorig jaar ging een delegatie van de provincie Gelderland naar China. Om de handelscontacten te bevorderen, dat is het officielë argument. Ondanks nadrukkelijk aandringen van de SP-fractie in Gelderland heeft de verantwoordelijk gedeputeerde voor buitenlandse reisjes, Henk Aalderink, nog steeds geen schriftelijke verantwoording afgelegd over het bezoek. Zo blijft het voor ons onduidelijk of Gelderland er iets aan gehad heeft.

Aalderink heeft de smaak ondertussen wel te pakken gekregen. In mei gaat hij, samen met een aantal ondernemers, opnieuw (voor twee weken) naar China. De SP stelde hier in de commissie Economische Zaken vragen over, omdat in het besluit dat het dagelijks bestuur van de provincie hierover genomen heeft niet staat, hoeveel politici en ambtenaren op kosten van de provincie mee mogen. Iedere deelnemer van dit snoepreisje krijgt van de provincie 3000 euro aan zakgeld mee. Dat kan nog een dure rekening worden. Geen enkele andere partij voelde zich geroepen om hierover ook duidelijkheid te vragen. Een antwoord van Aalderink bleef uit.

Update 01/04/2004:
Deze week werd bekend dat de China- reis niet doorgaat.

De bedrijven die benaderd waren, uit Gelderland en ook uit de Duitse deelstaat Nordrheinland- Westfalen, lieten het afweten. Er was bij hen geen interesse. Kennelijk zien ook zij de economische voordelen er niet van. Wel jammer voor al die ambtenaren en bestuuurders die zich zo verheugd hadden op dit uitstapje.....
In ieder geval blijven de kosten van dit project nu beperkt tot de annuleringsbrief die naar China verstuurd moet worden.

U bent hier