h

SP in actie tegen houtstook Electrabel

24 juni 2004

SP in actie tegen houtstook Electrabel

Begin juni vernietigde de Raad van State de vergunning die Electrabel van de provincie Gelderland had gekregen om (zwaar vervuild) afvalhout op te stoken. De SP is erg blij met deze uitspraak. Ondanks de uitspraak is de provincie van plan om alsnog een gedoogvergunning te verlenen. Dit is voor de SP onbegrijpelijk. Daarom is de partij een actie begonnen.

De SP heeft in de Nijmeegse wijken het Waterkwartier, de Biezen, Hees, Wolfskuil en Heseveld en in Weurt een pamflet verspreid waarin de situatie wordt uitgelegd en bewoners worden opgeroepen in actie te komen tegen de provincie. Op 30 juni zal de SP-statenfractie het provinciebestuur aan de tand voelen over de hele situatie. Na de zomer zal de SP samen met betrokken bewoners en milieuverenigingen in actie komen.

Via een speciale site kan iedereen met deze actie meedoen.

U bent hier