h

SP-er Freriks: Positieve houding A-15 onder druk

4 april 2005

SP-er Freriks: Positieve houding A-15 onder druk

SP-fractievoorzitter Paul Freriks, tevens lid van de commissie Verkeer en Water, is bezorgd over door de gedeputeerde Henk Aalderink gestartte lobby om een Railservicecentrum (RVC) te starten in Valburg. En wel op het terrein waar eerder het MTC was gepland.

"We hebben als SP-fractie steeds het standpunt gehad dat wat ons betreft van een doortrekking van de A-15 geen sprake kon zijn als er een MTC zou komen. Want dan slibben al die wegen direct al weer dicht door toenemend industrieel vervoer. Toen het MTC afgeschoten werd hebben we ons serieus verdiept in de argumenten van gedeputeerde van Haaren. Maar die houding wordt nu door Aalderink zwaar onder druk gezet", aldus Freriks.
Paul Freriks zal de zaak aankaarten bij de commissie Verkeer en Toine van Bergen bij de commissie Economie.

U bent hier