h

SP kraakt laffe instelling van jagers in Rekken

6 juli 2005

SP kraakt laffe instelling van jagers in Rekken

De Statenfractie van de Socialistische Partij is boos over het feit, dat jagers in Rekken (gemeente Berkelland) illegaal twee jachthutten hebben geplaatst bij een waterpoel, die daar onlangs is aangelegd.

Statenlid Toine van Bergen ontdekte de hutten gisteren op een terrein aan de Ruskesslatweg in bovengenoemde plaats. Uit informatie van de gemeente Berkelland blijkt dat voor de hutten geen bouwvergunning is aangevraagd.

Van Bergen: “Het getuigt van een uiterst laffe ‘beroepsethiek’ van het jagersgilde om eerst dieren te lokken naar een drinkwaterplek, en ze daar vervolgens af te knallen”.

De SP-fractie heeft inmiddels aan het college van Gedeputeerde Staten schriftelijke vragen gesteld over deze zaak. Daarin wordt onder andere gevraagd om optreden tegen de jachthutten door de Inspectie van het Ministerie van VROM.

Tekst schriftelijke vragen

Aan: de (waarnemend) voorzitter van Provinciale Staten
van Gelderland

Arnhem, 06-07-2005

Geachte voorzitter,

In het buitengebied bij Rekken (gemeente Berkelland) is, aan de Ruskesslatweg, in het kader van natuurontwikkeling, een poel aangelegd. Vlakbij deze poel zijn twee jachthutten geplaatst. In verband hiermee stellen wij u de volgende vragen:

1. Is het u bekend dat nabij deze poel twee jachthutten zijn geplaatst?
2. Deze poel zal bezocht worden door in het buitengebied rondlopend vee, zoals wilde zwijnen, vossen, reeën etc. Bent u het met ons eens dat de ethiek van jagers tekort schiet, als ze eerst dieren lokken naar een gelegenheid om water te drinken, en ze vervolgens deze dieren neerschieten? Zo nee, waarom niet?
3. Bent u ervan op de hoogte dat voor de geplaatste jachthutten door de gemeente Berkelland geen bouwvergunning is afgegeven?
4. Bent u bereid om een en ander te melden aan de milieu- inspectie van het Ministerie van VROM, zodat deze instantie maatregelen kan nemen?

Namens de Statenfractie van de Socialistische Partij
Toine van Bergen, statenlid

Laffe jagers: foto- impressie
De kranten over de Rekkense jachthutten
Reeën drinken wel degelijk in poelen

U bent hier