h

Hoorzitting over slibstort in zalencentrum zonder vergunningen

11 mei 2006

Hoorzitting over slibstort in zalencentrum zonder vergunningen

In zalencentrum Torenzicht in Lienden organiseerde de provincie Gelderland afgelopen dinsdag een hoorzitting over de slibstort in de Ingensche Waarden. Maar vandaag ontdekte de SP, dat het zalencentrum op dit moment helemaal niet over de vereiste vergunningen beschikt. Dat was ook de reden waarom onlangs een daar gepland bruiloftsfeest moest uitwijken naar een andere locatie. De hoorzitting ging vreemd genoeg wel door.

Een woordvoerder van de verantwoordelijke gemeente gemeente Buren vertelde vandaag aan de SP dat het nog ongeveer drie weken duurt voordat een nieuwe vergunning kan worden afgegeven.
Ondertussen worden er wel activiteiten gedoogd, zoals het Oranjebal van enkele dagen geleden, en de hoorzitting van de provincie.

De SP vindt het merkwaardig dat door overheden georganiseerde activiteiten ondanks de illegale situatie toch gewoon doorgang vinden. Statenlid Toine van Bergen: "Dit lijkt op meten met twee maten. De bruiloftsgasten die een tijdje terug op het laatste moment naar elders moesten uitwijken zullen hier niets van snappen. En terecht".

Op 23 mei is er opnieuw een hoorzitting van de provincie Gelderland over de slibstort. De SP vindt dat het provincibestuur moet uitwijken naar een andere locatie, als Torenzicht dan nog steeds geen vergunning heeft.

Zaal Torenzicht verzegeld maar open voor Oranjebal
SP doet niet mee aan Gelders debat over slibstort

U bent hier